Ruimte voor je slogan
Nieuws op KBO-Zeeland

Nieuws en Actueel

KBO Heinkenszand weer in actie na de Lock-down.

Omdat de weersomstandigheden daartoe aanleiding gaven, werd de eerste activiteit van het jaar, een fietstocht, verschoven van 17 naar 24 juni. En….dat pakte goed uit, alsof het een goedmaker was na die vervelende coronaperiode. Met 23 leden reden we in een langgerekte sliert door de mooie Zak van Zuid-Beveland; volop groen, bloeiende planten en bomen, akkers vol met fraaie rijpende gewassen en we zagen dat de eerste uien van dit jaar werden geoogst. Dit alles onder een heerlijk temperatuurtje en de zon die zich bij het naderen van de eindstreep steeds nadrukkelijker liet zien. Nadat we aanvankelijk via Nisse tussen de boomgaarden door bij de Westerschelde uitkwamen, fietsten we via
Hoedekenskerke naar een theetuin in Baarland. Hier deden we ons tijdens de ravitaillering tegoed aan een lekker stuk (onvermijdelijke) appeltaart, zodat we weer vol goede moed en uitgerust aan het tweede deel van de tocht konden beginnen. Her en der wat verschuivingen in de formatie waren prima voor de onderlinge sfeer, die er overigens goed in zat. Het was gewoon een goede gelegenheid om elkaar na zoveel tijd weer eens te kunnen spreken.
Vrolijk keuvelend reden we via Kwadendamme en Nisse door het prachtige heggengebied (het leek wel vakantie) weer terug naar ons beginpunt bij Dijkstede, wat nu dus onze eindstreep was. Kortom, het was een geslaagde tocht en daar was iedereen het over eens.
Ad Courtin

Een fotoimpressie van onze zeer geslaagde zeehondensafarie op 14 september 2021.